Om meg

Jeg har jobbet med kommunikasjon og visualisering i 25 år. Jeg har bakgrunn som både reklamekjøper og reklamemann. Jeg har jobbet med tekst, foto, lyd og bilde i forskjellige sammenhenger. Men uansett utgangspunkt har essensen alltid vært å fortelle en historie. En historie som skal formidles og oppfattes, og da gjerne i brøkdelen av et sekund. Som et lite eksperiment, tenk over hvilke annonser du husker som har gjort inntrykk og hvorfor du husker dem. Eller en radioreklame. Eller reklamefilm. Eller et bilde. Mest sannsynlig husker du dem fordi de fortalte en historie. En historie som rørte ved deg og som ga deg noe.

Jeg er opptatt av historien. Den gode historien. Og øyeblikket. Det magiske øyeblikket. For det er i det øyeblikket at historien skrives.Derfor er jeg hele tiden på jakt etter det magiske øyeblikket. Øyeblikket som gjør noe med deg. Som får deg til å tenke etter. Som får deg til å smile. Som får deg til å undres. Som kanskje til og med bringer frem en liten tåre i øyekroken. Historien og øyeblikket som du kjenner deg igjen i, eller som hjelper deg å minnes. Eller rett og slett en helt ny historie og et helt nytt øyeblikk du ikke har opplevd før. Ordtaket, «et bilde forteller mer enn tusen ord», bare understreker hvilken magi og formidlingsevne et godt bilde har i seg.

Det er nå en gang sånn at man finner magi i et hvert motiv, bare man evner å se. Det er det jeg prøver å gjøre hver gang  jeg tar kameraet med meg. Derfor heter også hjemmesiden min «Ordinary Pictures», for i bunn og grunn tar jeg bilder av helt vanlige motiver. Motiver vi alle ser hver dag, men som vi kanskje ikke reflekterer så nøye over i en ellers hektisk hverdag. Jeg prøver å «se» øyeblikket, historien – det lille magiske millisekundet hvor historien skrives, som vi alle oppfatter, men som oftest likevel bare passerer revy og kun forblir et minne vi tar med oss videre.

Som ung var jeg opptatt av tegning. Den rene streken har alltid fascinert meg. Ikke minst hvordan noen enkle streker både kan formidle historier og magiske øyeblikk. Min forkjærlighet for strekillustrasjoner er noe jeg tar med meg i bearbeidelsen av bildene mine, hvor jeg etterstreber å «forenkle» uttrykket, men samtidig prøver å gi bildene en illustrativ manér. Lee Falk må nok påta seg mye av skylden for at jeg etterstreber illustrasjonens magiske verden, likeså Norman Rockwell.

Bjørn Borge-Lunde


Featured Photos

Audrey Posted by author icon Bjørn Borge-Lunde 7. oktober 2017 | no responses
Now You See Me, Now ... Posted by author icon Bjørn Borge-Lunde 15. september 2017 | no responses
Magical Africa Posted by author icon Bjørn Borge-Lunde 12. august 2017 | no responses

Random Photos

Which Way? Posted by author icon Bjørn Borge-Lunde 24. mars 2012 | no responses
Rulers of the Skies Posted by author icon Bjørn Borge-Lunde 6. mai 2017 | no responses
Out of the Blue Posted by author icon Bjørn Borge-Lunde 9. juli 2012 | no responses

Top Rated

The Maiden Posted by author icon Bjørn Borge-Lunde
1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Flower Power Posted by author icon Bjørn Borge-Lunde
1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
The Preacher Posted by author icon Bjørn Borge-Lunde
1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...